Traditioneel letterschilder

Letterschilder kwasten en penselen

Traditioneel vakmanschap is mijn passie. Ik ontwerp en werk met veel zorg en oog voor detail: handgeschilderd werk dat zorgt voor een besproken resultaat van hoge kwaliteit en nog tientallen jaren mee zal gaan. Werken met bladgoud is één van mijn specialiteiten. Vooral het combineren van schilderwerk met bladgoud, zorgt voor fantastische resultaten.

Ben je op zoek naar unieke handgeschilderde letters voor op je raam, voordeur, etalage of ander oppervlak? Of misschien wil je een logo op een raam, muur of gevel geschilderd hebben?

Met 10 jaar ervaring als letterschilder is er geen klus te gek. Voor professionele en blijvende kwaliteit op elke ondergrond ben je hier op de juiste plek.

Wat ik als letterschilder voor je kan doen

Het schilderen van letters is een ambacht die maar door weinigen professioneel wordt beoefend. Met uiterst secuur oog voor detail schilder ik stijlvolle letters zorgvuldig op elk oppervlak. Afhankelijk van de ondergrond is de verf die ik gebruik meestal speciale enamel lettering verf (oliebasis) of acryl emulsie verf (waterbasis). De verf die ik gebruik is altijd van de hoogste kwaliteit. Dit betekent blijvende kwaliteit en zorgt ervoor dat het schilderwerk decennialang mee kan. Het karakter en de allure van het schilderwerk lijkt door de jaren heen zelfs alleen maar mooier te worden.

Strak geschilderde letters, illustraties, of logo’s kunnen vakkundig op zowel gladde als grove ondergronden worden aangebracht - binnen of buiten.

Diensten die ik onder andere aanbied:

Letters op een stoepbord, om bijvoorbeeld een menukaart of iets dergelijks te tonen

Letters geschilderd op een custom-made uithangbord, uiteraard inclusief montage

Mijn werkwijze als letterschilder

Een schildering is een samenwerking tussen mij en de cliënt waar ik voor ga schilderen. Concreet betekent dit het volgende simpele stappenplan:

 1. WAT GAAN WE SCHILDEREN?
  We nemen samen de eisen en wensen door. Ook bekijken we samen de voorkeur voor lettertype, stijl, kleur etc. Voor groter werk (gevels of objecten) kom ik graag even langs.

 2. WAT IS HET BUDGET? 
  Met elk budget valt te werken, maar het is belangrijk dat het budget en het beoogde resultaat niet te ver uiteen lopen. Afhankelijk van de eisen en wensen voor de opdracht zullen we het budget daar op afstemmen.

 3. WAT HEEFT DE VOORKEUR?
  Inspiratie aanleveren en creatief overleg is de volgende stap. Vervolgens zullen er een aantal kleine eerste schetsjes worden gemaakt waaruit vaak een voorkeur wordt uitgesproken.

 4. HOE KOMT HET ONTWERP ER UIT TE ZIEN?
  Na akkoord van de plannen zal een (te vergoeden) detail schets gemaakt worden. Dit is belangrijk voor mij als letterschilder aangezien dit nauw betrokken is bij de uiteindelijke uitvoering van ons ontwerp. Soms werkt het ook prettig om een impressie te maken van het mogelijke eindresultaat in Photoshop. Dit mag ook aangeleverd worden om mij een indruk te geven van de wens. Een eigen ontwerp aanleveren is natuurlijk ook mogelijk, dit is gebruikelijk bij het schilderen van logo’s en implementatie van branding.

 5. WAT IS DE DEADLINE?
  In overleg maken we een planning en spreken we een deadline af die voor beide partijen haalbaar is.

 6. STARTEN MET SCHILDEREN
  De laatste stap is het maken van het uiteindelijke ontwerp dat na het laatste akkoord zal worden geschilderd. Voor veel van de klussen wordt een aanbetaling van ten minste 50% gevraagd. Wanneer dit is voldaan zal het ontwerpproces beginnen.

Mijn klanten

Ik werk met ondernemers

Vandaag de dag zie ik helaas veel winkels en bedrijven die er min of meer hetzelfde uit zien. Dat is jammer - ik geloof juist dat de unieke uitstraling van je bedrijf iets is wat klanten aan zal trekken en (h)erkenning creëert. Daarom help ik met veel plezier en toewijding ondernemers zich te onderscheiden van de concurrentie door op te vallen met een unieke uitstraling. Zoals bijvoorbeeld deze belettering op een retro bus of deze handgeschilderde letters van een tattoo shop.

Als ondernemer kun je natuurlijk direct met me schakelen om klussen in te plannen. De klussen variëren van subtiel handgeschilderde letters op winkelruiten tot levensgrote logo’s op muren en gevels – niets is te gek. Een strak resultaat dat jarenlang blijft zitten en zal blijven opvallen.

Krabman Signs Amsterdenim muurschildering
svg-image

We have been working with Martijn Krabman for several years now and have never been disappointed! From design to painting on different surfaces such as a brick wall, windows or chalkboard. Professional, very creative, flexible and most of all reliable! We highly recommend Krabmansigns, one of the best sign painters in Amsterdam and beyond!

Ewout Key Rameijer, General Manager Amsterdenim

Ik werk met agencies

Je kunt mij benaderen voor de uitvoering en ontwikkeling van een klus die duidelijk vraagt om handgeschilderd werk. Ik kan aansluiten tijdens de ontwikkeling van een creatief concept of alleen de uitvoering verzorgen.

Handgemaakt uithangbord
svg-image

A very special part of seeing our gallery come to life came from the extraordinary gold gilding work created by Martijn Krabman. It would take a true Artisan to bring my husband’s detailed artistic vision to life, and Martijn mastered it! He made our gallery feel truly beloved and like our very own before we even opened our doors. The love and care Martijn placed in our project and in us truly shined in all of his work. We are so honored to have the privilege to collaborate with a man of his integrity and caliber.

Tim Cantor Gallery, Fine Art artist uit San Diego

Ik werk met particulieren

Natuurlijk is geen klus te klein. Ik werk graag met personen die op zoek zijn naar unieke letters of ontwerpen voor allerlei doeleinden. Zo schilder ik vaak familienamen op de voordeuren van grachtenpanden in Amsterdam en Utrecht. Maar denk bijvoorbeeld ook aan pinstriping op auto’s, motoren of racehelmen, aan logo’s of letters op instrumenten of kleding, of een schildering op een spiegel. Met een uniek en handgeschilderd ontwerp wordt elk object one-of-a-kind.

Letters schilderen op deur
svg-image

Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met jou met betrekking tot het schilderen van het gedichtpaneeltje. Over het resultaat van de uitvoering zijn we meer dan enthousiast. De kwaliteit concurreert met de diepzinnigheid van het gedicht dat er met gouden letters op staat geschreven.

Nico en Neda, Amsterdam

Letterschilder Amsterdam

Vanuit Amsterdam werk ik door heel Nederland. De meeste opdrachten vinden plaats in de
Randstad, maar ik werk ook graag op locaties die verder verwijdert zijn van mijn studio. Overleg is nodig voordat ik schilder op de gewenste locatie. Eventueel is een extra inspectie van de ondergrond en locatie nodig.