Amsterdamse krulletter

krulletters Kramer restaurant

Prachtige krulletters zijn te zien op veel caféruiten in Amsterdam. Ik schilder deze bijzondere café belettering nog steeds. Het is een echte uiting van de Amsterdamse grafische traditie. 

Bekijk hieronder voorbeelden van mijn werk op ruiten in Amsterdam om een goed beeld te krijgen van verscheidene varianten krulletters.

Voorbeelden van Amsterdamse krulletters

Er zijn veel soorten Amsterdamse krul en ik stem altijd mijn ontwerpen af met elke klant. Namen en logo's verwerken is geen probleem. Ik schilder alle letters volledig met de hand. Voordat iets op een gevel of raam schilder laat ik eerst een ontwerp zien. Deze schets kan volledig naar wens worden aangepast. Originele krulletters schilder ik aan de buitenkant of aan de binnenkant van ramen. Natuurlijk kunnen de ruiten nog steeds gewassen worden. 

Krulletter_schets
Krulletter

Krulletters als ode aan Amsterdamse bruine cafés

De letterstijl is eind jaren 40 bedacht door de Nederlandse letterschilder Wim Visser. Elke Amsterdammer kent de letters van de bruine cafés in de stad. In de Jordaan zie je ze (gelukkig) nog op veel plekken. Wanneer ik een ontwerp uitvoer, schilder ik deze met een fijn penseel. Er zit veel beweging in het ontwerp en het vormt een harmonisch geheel. Als je goed kijkt is elke verzameling van Amsterdamse krulletters uniek. Dit maakt de krulletter zo bijzonder. Iedere keer zie je weer iets anders in de letters met originele vlaggen, staarten en stokken.

krulletter cafe de jonge wees
krulletters cafe Kramer

Krulletter-schilder Amsterdam

Vanuit mijn studio in Amsterdam werk ik door heel Nederland. Natuurlijk schilder ik vaak voor lokale cafés en restaurants, maar ik kom ook graag langs op een andere gewenste locatie. Eventueel is een extra inspectie van de ondergrond en locatie nodig. Heb je een idee voor een mooie krulletter klus? Laat het me alsjeblieft weten en neem zo snel mogelijk contact op.